Jag är certifierad handledare i sorgbearbetning. I programmet för sorgbearbetning har jag hittat värdefulla verktyg som jag brinner för att dela med mig av! Det viktigaste som jag har lärt mig, har jag trots allt lärt mig av livet. Det är därför som jag vill hjälpa andra.

 

Grundkurs i Hjälpa Andra,

Svenska Institutet för sorgbearbetning

 

Fördjupningskursen

Svenska Institutet för sorgbearbetning

 

Högskola: "Att möta och förstå människor i kris" 15 p

 

Handledning i Programmet för Sorgbearbetning 1 år,

grupper och individuella samtal

 

Mentor i Stella, 1 år

 

30 års yrkeslivserfarenhet från servicebranschen

 

 

 

 

från förlust till livslust

Det började med en facebooksida som jag kallar för "från förlust till livslust". Där hittade jag mina första kursdeltagare, eller de hittade mig.

 

Där hittade jag också en skrivlust som har varit vilande ett tag. Jag är ingen "bloggare", inte ännu i varje fall, men jag tycker om att lägga ut lite tankar om min filosofi på facebook ibland. Välkommen att hälsa på, sök på "från förlust till livslust"!

 

Ett stort tack till alla som gillar och håller min facebooksida levande!

 

 

 

Ord från kursdeltagare:

 

"Tack vare Lisas lugn och trygghet som hon utstrålar vågade jag ta mig an en speciell relation. Det blev många tårar och hårda ord. Men Lisa satt kvar. Och jag fick säga det jag behövde få sagt."

 

”Kursen har gett mig nya verktyg som hjälper mig att hantera sorg på ett helt annat sätt än jag har gjort tidigare, jag har fått en viktig kunskap om sorg som kommer att hjälpa mig i framtiden.”

 

”Jag tror att jag kommer att bemöta människor på ett annat sätt, tänka på att varje individ äger sin historia”

 

”Jag har fått större respekt och acceptans för min känslomässiga sanning.”

 

”Helheten kändes varm, respektfull och kärleksfull. Mycket bra upplägg och jag rekommenderar kursen varmt till andra.”

 

”Det har varit en process som har varit svår och tung men kursen har fått mig att gå vidare. Varje gång jag har gått ifrån kursen så har mitt hjärta känts lättare.”

 

”Skönt att veta att jag inte är ensam om förluster och sorger. Tycker att kursen har varit kanon!.”

 

”Det har varit skönt för själen att få en möjlighet att träffa andra människor med liknande problem/sorger, andra som inte dömer utan lyssnar. Skön stund i veckan även om det också har varit jobbigt.”

 

”Kursen har varit helt fantastisk och gett mig väldigt mycket! Den här utbildningen borde spridas till många fler, t.ex. inom vården, skolan, psykiatrin och framför allt BUP:

 

"Nu har det gått ett tag sedan jag gick på Lisas sorgbearbetningskurs och saker börjar landa. Det tog ett tag för mig men idag upptäcker jag allt oftare att jag både tänker och beter mig annorlunda. Jag upplever det som om jag fått extra syre. Nyckeln, tror jag, var den obearbetade relationen jag burit på i cirka 40 år. "